20170731

belajar

bukan mudah untuk jadi 'budak' berumur 26 tahun.
i mean.
yeah. kawan2 aku semua dah bekerjaya.
aku masih lagi dalam 'kalangan' yg belajar.
aku tahu setiap org sudah tertulis ruang masa masing.
tp aku punya hati.
aku jugak rasa sedih, terkilan.
bila masa soalan "masih study?" di aju.
aku iyakan saja.
malu. tp itulah hakikat. kebenaran.

pengalaman

mereka masih muda?
atau mereka masih belum pernah laluinya?

atau mereka telah tua?
sudahkah mereka laluinya?

pengalaman.

pisang

setelah seminggu shooting drama tanpa henti.
harini back to basic.
pishang di office.
online dari pagi sampi petang.
honestly.
i miss company Z.
tp if aku stay sana.
aku mcm tk bergerak ke mana - mana.
i want to try something new.
6 bulan tu bunyi macam lama.
tapi aku da dekat sebulan kat company R.
harap lepas ni aku jumpa my niche.

20170728

MBY

"ingat masa depan"

Al - Fatihah.

puisi or something like that

maybe i should try to write something.
i dont know. maybe..

kekeringan idea.. checked.
malas.. checked..

internship

start intern di R company,
so far so good.

i being assigned as a loader,
which is kena trasnfer all the footafe into 3 different hardisk.

and also, as a behind the scene photographer.

its been a month, wish me luck.

20160911

monolog

Aku baru lepas tgk satu siri #MrRobot. 
Wow. Just wow. 
Byk idealogi baru yg aku dpt. 
Atau sebenarnya dh ada.
Cuma tk pernah terfikir.
Monolog karakter utama. 
Sgt bagus. 
Satu tarikan.
 Adakah setiap org bermonolog dngn diri sendiri. 
Seperti aku. 
Adakah aku sedang bermonolog? 
Apa yg aku post ini adalah satu monolog? 
Mungkin. 
Tp aku suka idea tu. 
Memerhati. 
Berfikir. 
Mungkin aku patut cuba. 
Bukan. 
Aku wajib lakukan. 
Monolog.

20160823

kerja

Minggu last untuk kerja dekat company Z.
Dah nk masuk sem.
Harap bayaran setimpal dengan kerja buat.
Tp. Janji bayar.
Haha.
Nk beli rim oi.
Lama dah mengidam.
Or speedlite dulu.
Well. Tgk la dulu how things will turn out. All i can say is. All the best for me.
Perjalanan masih jauh.
"Ingat masa depan". - MBY

20160804

fon

Well. This time aku update blog guna phone. Mybe lagi senang la kot. Haha. Maybe. Tp feel mark zuckerberg tu mcm kurang skit. Haha.

20160802

carian

well. aku tgh survey beberapa template photography for my next project.
ad jumpa yg terbaik.
tp aku nk tanya pahan if dia nak ke tak.
kalau tak. aku buat personal lah.

then aku dh jumpa 50mm lens.
ingt nk jumpa this weekend.
hope dpt murah.
In Sha Allah.