11.9.16

monolog

Aku baru lepas tgk satu siri #MrRobot. Wow. Just wow. Byk idealogi baru yg aku dpt. Atau sebenarnya dh ada. Cuma tk pernah terfikir. Monolog karakter utama. Sgt bagus. Satu tarikan. Adakah setiap org bermonolog dngn diri sendiri. Seperti aku. Adakah aku sedang bermonolog? Apa yg aku post ini adalah satu monolog? Mungkin. Tp aku suka idea tu. Memerhati. Berfikir. Mungkin aku patut cuba. Bukan. Aku wajib lakukan. Monolog.

23.8.16

kerja

Minggu last untuk kerja dekat company Z.
Dah nk masuk sem.
Harap bayaran setimpal dengan kerja buat.
Tp. Janji bayar.
Haha.
Nk beli rim oi.
Lama dah mengidam.
Or speedlite dulu.
Well. Tgk la dulu how things will turn out. All i can say is. All the best for me.
Perjalanan masih jauh.
"Ingat masa depan". - MBY

4.8.16

fon

Well. This time aku update blog guna phone. Mybe lagi senang la kot. Haha. Maybe. Tp feel mark zuckerberg tu mcm kurang skit. Haha.

2.8.16

carian

well. aku tgh survey beberapa template photography for my next project.
ad jumpa yg terbaik.
tp aku nk tanya pahan if dia nak ke tak.
kalau tak. aku buat personal lah.

then aku dh jumpa 50mm lens.
ingt nk jumpa this weekend.
hope dpt murah.
In Sha Allah.

1.8.16

perlukah?

perlukah aku buat satu lagi blog khas untuk photography.
aku xde la byk gmbr tpi mcm satu idea yg bagus..
aku perlu coop dengan pahan kot,
aku sorang tk cukup rasa.
next sem ko start.
dah ad wifi
senang skit.
In Sha Allah.

perlu fikir satu nama blog.
and group.

22.7.16

lebih masa

kerja.. kerja lebih masa.
esok kerja,
ahad kerja.
isnin pun kerja.
haih
nk kahwin katakan..
mengamuk lagi lah awek aku mcm ni..
kesian jugak kat dia.
tapi sebab nk kahwin.
sabar sayang.
sorry.

21.7.16

jam

bukan jam tangan, bukan jem roti.
tapi traffic jam.

sebab tu la aku selalu balik ofis paling lambat.
semalam stop kat giant.
dalam kul 1945 baru nk gerak
tapi kan,
ingat dah tak jam. jam jugak rupanya,

haih. sedang tunggu en.F translate.
budak praktikal dah balik.
bapak ah.
time aku dulu tak da pula balik awal.
kul 8 9 baru balil.
hmmmm..

20.7.16

percuma lembing

google translate jadilah "freelance".hahaha.

so aku ad buat freelance kat Z company.
untuk mengisi masa cuti selama dua bulan.

di samping mencari duit.
beli lens.
or rim kereta.

baru dua hari start kerja.
tapi dah byk kerja dtg.

dua org budak praktikal masih lagi blur.
tapi tak pelah.
slow diorang belajar.

sementara menunggu kak I dengan encik R pilih gambar.
aku update la blog ni hah.
maybe setiap hari kot
sementara tnggu lepas maghrib.
jalan jem katakan.

start esok?
or tak. haha
tnggu je lah.


16.5.16

dejin

design ke dejin,
hahaha.

so aku dah siapkan dua design.
satu design packaging untuk abg ipar aku.
dua design banner and bunting untuk ex-schoolmate aku.

satu di bayar. satu di suap makan.
hahah.
okay la. awal - awal.
merangkak.
minta mahal2 takut tak nak bayar.

tak pe. niat aku ikhlas. nk tolong member
aku harap dia promote dengan member2 dia.

harap2 lah.

so aku ad peluang nk update blog sebab tgh tunggu download runningman dengan game of thrones.

wish me luck.

=)

2.3.16

tunggu

haish. bapak lama gila nk tunggu.
orang makin ramai. internet makin slow
nak stop, sayang, dah separuh
harapan nk balik before 5 tak tercapai lah gamaknye,
and plus, aku lapar bak hang.
nk tinggal lappy g beli mkn. aku tak kenal sesiapa kat sini.
well. berlapar la sampi malam nanti.
hmmmm.